F A C E P S İ K O L O J İ K L İ N İ K

Bireysel Danışmanlık

Bireysel danışmanlık, bireylerin kişisel sorunlarını ve hedeflerini keşfetmek için güvenli bir alan sunar. Bu süreçte, bireylerin duygularını anlamasına, düşüncelerinin netleştirmesine ve hayatında varolan mevcut zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olmaktadır. Her seans, bireyin ihtiyaçlarına göre şekillenir ve bireyin kişisel gelişimine odaklanır. Temel amaç; bireylerin daha tatmin edici bir yaşam sürmesini sağlamak ve içsel potansiyellerini ortaya çıkarmaktır.


Bireysel Danışmanlık Alanları

Depresyon, Hamilelikte Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Panik Bozukluk, Erişkin Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Madde Bağımlılığı, Özgül Fobi, Sosyal Kaygı (Anksiyete) Bozukluğu, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Kaygıdan Kaygı Bozukluğuna, Antisosyal Kişilik Bozukluğu, Hipokondriyazis, Şizoid Kişilik Bozukluğu, Yeme Bozuklukları, Öfke Kontrolü, Kayıp Ve Yas Süreci, Paranoid Kişilik Bozukluğu, Bipolar (İki Uçlu) Bozukluk, Ağrı Bozukluğu (Psikojenik Ağrı), Beden Dismorfik Bozukluğu, Histriyonik Kişilik Bozukluğu, Çekingen Kişilik Bozukluğu, Konversiyon Bozukluğu, Dissosiyatif Bozukluklar, Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Bağımlı Kişilik Bozukluğu, Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu, Narsisistik Kişilik Bozukluğu

Çift ve Aile Danışmanlığı

Çift ve aile danışmanlığı, ilişkilerdeki dinamikleri anlamak ve güçlendirmek için güvenli bir alan sunar. Bu süreçte, bireylerin duygularını ifade etmelerine, iletişimi geliştirmelerine ve çatışmaları yapıcı bir şekilde çözmelerine yardımcı olmaktadır. Her seans, katılımcıların ihtiyaçlarına göre şekillenir ve birlikte daha sağlıklı ilişkilere odaklanır. Temel amaç, daha uyumlu ve tatmin edici bir yaşam sürmelerini sağlamak ve aralarındaki bağı derinleştirmektir.

Aile Çift Danışmanlığından Kimler Yararlanabilir?

Birbirinden farklı iki insanın evlenerek paylaştıkları hayat, güzel olduğu kadar stres yaratıcı da olabilmektedir. Çift ve evliliklerde yaşanılan duygusal tıkanıklık, uyumsuzluk ve sorunlar derin hayal kırıklığı ve sonrasında tatminsizlikler yaratır. Bu problemlerle baş edemeyen tüm çiftler, ilişkilerinin devamını sorgulamak veya olumsuz gidişi durdurmak için profesyonel yardıma ihtiyaç duyulabilir.

Çift, Aile & Evlilik Danışmanlığı Alanları

İletişim Problemleri, İlişkide Kültürel Farklılıklar, Evlilikte Kültürel Farklılıklar, Kıskançlık, Aldatma / Aldatılma Problemleri, Boşanma Süreci, Geniş Aile Sorunları, Mahşerin Dört Atlısı, Aile İçi Şiddet, Eşlerin Uyumu

Çocuk Danışmanlığı

Çocukluk dönemi, bireylerin yaşamında duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimin temellerinin atıldığı kritik bir evredir. Bu dönemde yaşanan sosyal problemler, bireylerin gelecekteki hayatlarını da etkiler. Çocuk danışmanlığı çocukların duygusal ve zihinsel gelişimlerini desteklemek için güvenli bir alan sunar. Bu süreçte, çocukların duygularını anlamalarına, kendilerini ifade etmelerine ve zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olurmaktadır. Her seans, çocuğun yaşına ve ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanmaktadır. Temel amaç; çocukların daha sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamak ve içsel potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmaktır.

Çocuk & Ergen Terapi Alanları

Akademik Başarısızlık, Okul Başarısı, İçe Kapanıklık ve Sosyal Kaygılar, Uyum ve Davranış Sorunları, Fobiler, Korkular ve Kaygılar, Öfke Kontrol Sorunları ve Saldırganlık, Tikler, Cinsel Sorunlar ve Mastürbasyon, Enurezis, Enkoprezis (Dışkı Kaçırma), Kardeş Kıskançlığı, Yalan Söyleme, Tırnak Yeme - Parmak Emme, Madde Bağımlılığı, Çalma Davranışı - Kleptomani, Bilgisayar Bağımlılığı, OKB (Takıntı-Zorlantı Hastalığı), Ders Başarısızlığı ve Sınav Kaygısı, Depresyon, Ergenlerde Depresyon, Karşıt Olma ve Karşıt Gelme Bozukluğu, Evden / Okuldan Kaçma, Sosyal Fobi ve Kaygılar, Yeme Bozuklukları, Çocukluk Çağı Depresyonu, İnatçılık, İstismar, İletişim Güçlüğü ve/veya Kendini İfade Etme Güçlükleri, Ergenlik, Kimlik Arayışı, Aile İlişkileri, Arkadaş İlişkileri, Karşı Cinsle Problemler, Karne Psikolojisi, Annesiz Çocukların Anneler Günü, Çocuklarda Ölüm Kavramı, Çocuklarda Ayrılık Kaygısı, 2 Yaş Sendromu , Çocuklarda Uyku Bozuklukları, Travma Sonrası Stres Bozukluğu

Ergen Danışmanlığı

Ergenlik dönemi, çocukluk ile yetişkinlik arasındaki geçiş sürecini kapsayan, hızlı biyolojik ve psikolojik değişimlerin yaşandığı karmaşık bir evredir. 

Ergen danışmanlığı, gençlerin duygusal zorluklarını ve kimlik arayışlarını anlamalarına yardımcı olmak için özel bir alan sağlar. Bu süreçte, ergenlerin düşüncelerini netleştirmelerine, duygusal dayanıklılık kazanmalarına ve sosyal ilişkilerini geliştirmelerine destek olmaktadır. Seanslar, ergenin bireysel deneyimlerine ve ihtiyaçlarına odaklanarak yapılandırılır. Temel amaç, ergenlerin kendilerini keşfetmelerini sağlamak ve geleceğe daha güvenle adım atmalarını desteklemektir.

Cinsel Terapi

Cinsel terapi, bireylerin ve çiftlerin cinsel yaşamlarındaki zorlukları anlamalarına ve aşmalarına yardımcı olan derinlemesine bir süreçtir. Bu alan, cinsellik hakkında açık ve samimi bir iletişim kurmayı teşvik ederek, duygusal bağları güçlendirir ve cinsel tatminin artmasını sağlar. Seanslar, her bireyin veya çiftin deneyimlerine odaklanarak, özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanır. Temel amaç, sağlıklı bir cinsel yaşamı desteklemek ve bireylerin kendilerini cinsel olarak özgür hissetmelerini sağlamaktır.

Cinsel Terapi Alanları

Erken Boşalma, Erkeklerde Geç Boşalma, Cinsel İstekte Azalma (Hipoaktif Cinsel İstek) Bozukluğu, Tiksinme Bozukluğu, Cinsel Uyarılma Bozuklukları, Kadında Orgazma Bozukluğu, Disparoni (Cinsel İlişkide Ağrı Duyma), Vajinismus

Dil, Konuşma & Ses Terapisi

Dil, konuşma ve ses bozuklukları, bireylerin sosyal iletişimlerini ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen geniş bir yelpazeye sahip sağlık alanlarını kapsamaktadır. 

Bebeklik ve yaşlılık dönemi de dahil tüm yaş gruplarına ait dil, konuşma ve iletişim zorlukları ile çalışılmaktadır. 


Dil, Konuşma & Ses Terapisi

Dil, konuşma ve ses bozuklukları, bireylerin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen geniş bir yelpazeye sahip sağlık alanlarını kapsamaktadır. Yenidoğandan yaşlılık dönemine kadar her yaş grubunu etkileyebilecek bu bozukluklar dil, konuşma, iletişim, ses ve yutma süreçlerini içerir. Bu bozukluklar, bireylerin sosyal iletişimlerinden günlük hayata katılımlarına kadar geniş bir etki alanına sahiptir ve çok disiplinli bir yaklaşım gerektirir.


Gelişimsel Bozukluklara Bağlı Olan ve Olmayan Dil-Konuşma Bozuklukları 

Dil ve konuşma bozuklukları, gelişimsel ya da genetik süreçlerin bir parçası olarak doğuştan gelen veya sonradan gelişen problemleri içerebilir. 

Örneğin, doğuştan gelen Down sendromu ve dudak-damak yarıklıkları dil-konuşma bozukluklarına yol açmaktadır. 

Aynı şekilde, gelişimsel bir problem olmasa da sesletim bozuklukları (örneğin, "r" veya "s-z" seslerinin doğru telaffuz edilememesi) hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilir. Çocukluk döneminde başlayıp ergenlik ve yetişkinlik döneminde de devam edebilen kekemelik ve hızlı-bozuk konuşma gibi akıcılık bozuklukları, bireylerin sosyal etkileşimlerini zorlaştırabilir.

Yaşlılık döneminde ise serebrovasküler olaylar sonucunda ortaya çıkabilen afazi gibi dil bozuklukları önemli bir yer tutar. Ses bozuklukları ise nodül, polip, ses kısıklığı ve ses teli felci gibi sorunları içerebilir. Ayrıca, motor konuşma bozuklukları arasında yer alan apraksi ve dizartri gibi durumlar konuşma süreçlerini etkileyebilir. Yutma bozuklukları ise belirli hastalıklar sonrasında ortaya çıkabilir ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir.


Dil, Konuşma & Ses Terapisi Alanları

Dil, konuşma ve ses terapisi, çeşitli alanlarda geniş bir destek sunar. İşte bu terapilerin kapsamı:


● Çocuklarda Dil Gecikmesi ve Dil Bozuklukları: Çocuğun dile ait sözcük dağarcığı, kurallı cümle üretimi, ek kullanımı gibi düzeylerde yaşına uygun gelişme göstermemesidir. 

● Konuşma Sesi Bozuklukları: konuşma seslerini üretmede, algılamada ya da kurallara uygun olarak kullanmada problemler yaşanmasıdır. Artikülasyon (sesletim) ve fonolojik (sesbilgisi) bozukluğa yönelik terapi yöntemleri uygulanmaktadır. 

● Motor Konuşma Bozuklukları: Dizartri ve apraksi gibi durumlar, konuşmanın motor koordinasyonunu etkiler ve profesyonel destek gerektirir.

● Otizme Bağlı Dil-Konuşma Bozuklukları: Temelde dilin sosyal iletişim boyutuna yönelik sözel ve sözel olmayan iletişimdeki zorluklar ile karakterizedir. Erken dönem müdahale büyük önem taşımaktadır. 

● Down Sendromuna Bağlı Dil-Konuşma Bozuklukları: Hem dil hem de konuşma becerilerinin geciktiği, değişen seviyelerde dil-konuşma bozukluğuna sahip oldukları bilinmektedir. 

● Dudak-Damak Yarıklığına Bağlı Dil-Konuşma Bozuklukları: Bu doğuştan gelen sorun, spesifik dil-konuşma terapisi yöntemleri ile ele alınabilmektedir. 

● İşitme Kaybına Bağlı Dil-Konuşma Bozuklukları: İşitme kaybı yaşayan bireylere özgü terapi yöntemleri uygulanır.

● Disleksi: Okuma ve yazma zorlukları yaşayan bireyler için kapsamlı bir destek sağlanır.

● Ses Bozuklukları: Nodül, polip gibi durumlar ile ses kısıklığı, ses felci vb ses terapisi ile tedavi edilebilir. 

● Edinilmiş Dil Bozukluğu (Afazi): Beyin hasarı sonrası ortaya çıkan dil bozuklukları profesyonel destekle iyileştirilebilir.


Neden Terapi Gereklidir?

Dil, konuşma ve ses bozuklukları, bireylerin sosyal ve profesyonel yaşamlarını doğrudan etkileyebilir. Bu bozukluklar genellikle özgüven kaybına, sosyal izolasyona ve iletişim zorluklarına yol açabilir. 

Uzman bir dil-konuşma terapisti tarafından uygulanan değerlendirme ve bireye uygun terapi yöntemleri, bireylerin bu zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olur. Profesyonel destek, bireylerin kendilerini daha rahat ifade etmelerini, iletişim becerilerini geliştirmelerini ve genel yaşam kalitelerini artırmalarını sağlar.

Özel Eğitim Danışmanlığı

Özel Eğitim gereksinimi olan çocukların bireysel eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, var olan eğitim programının değerlendirilip kişiye özel düzenlemeler yapılması, eğitim sürecinin daha sağlıklı işlemesini ve daha hızlı sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.

Gerek kaynaştırma eğitimi gerekse okul öncesi verilen destek eğitimler, uygun düzenlemeler yapılmadığı, çocuğun zeka ve yeteneklerine yönelik hazırlanmadığı sürece yetersiz kalacaktır.

Özel Eğitim danışmanlığı, ailenin ve eğitimcinin doğru şekilde bilgilendirilmesi ve zaman zaman zorluklar yaşanabilecek  bu sürecin,  konunun uzmanları eşliğinde daha sağlıklı ve problemsiz atlatılmasını amaçlar. 

Özel Eğitim Danışmanlığı Alanları

Otistik Bozukluklar, Otizme Eşlik Eden Bozukluklar, Zeka Özrü (Mental Reterdasyon), Otistik Çocukların Duyusal Uyarılara Tepkileri, İşitsel Uyarılara (seslere) Tepkileri, Otizm ve Eğitim, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Özgül Öğrenme Güçlüğü, Selektif Mutizm (Seçici Konuşmazlık), Down Sendromu, Frajil X Sendromu, Williams Sendromu, Gelişimsel Gerilik ve Sınırlılıklar, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar, Dezintegratif Bozukluk, Asperger Sendromu, RETT Sendromu, Zihinsel Engel ve Yetersizlikler, Erken Tanı ve Müdahale, Bebeklik Gelişimi Erken Uyarım Programı

Online Terapi

Online Terapi Nedir?

Online terapi, yoğun çalışma hayatında psikolojik yardım almak için zaman ayıramadığınızda, yaşadığınız yerde psikolog bulamadığınız, içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ofise gelmeyi tercih etmediğiniz ya da bazı zorunlu hallerden ötürü gelemediğiniz zamanlarda; mail, video konferansı, online yazışma veya İnternet telefonu aracılığıyla gerçekleşebilir. Daha önce danışanı olduğunuz terapistten ya da yeni hizmet almak istediğiniz terapistten online randevu alarak seansınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Online Terapi Fayda Sağlar mı? 

Yüz yüze terapiyle kıyaslandığında daha az etkili olabileceği yönünde yaygın bir inanış olmasına rağmen online danışmanlık aslında kişiye oldukça fayda sağlayabilecek bir alan. Kimileri için evden çıkmak ve terapi merkezine ya da ofise ulaşım sağlamak zaman açısından zorlu olabileceği gibi erteleme veya iptal etme gibi bazı psikolojik direnç davranışlarını doğurabiliyor. Kişilerin evden ya da bulunduğu yerden kolayca alabileceği online danışmanlık hizmeti ise sağladığı kolaylıklara ve erişilebirliğe bağlı olarak yardım alma davranışını arttırmaktadır.

Ek olarak, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın ana dilde psikolojik danışmanlık alma şansı oldukça kısıtlı olabilecekken online terapi seçeneği sayesinde bulundukları ülkeden kolayca bu hizmete erişim sağlayabilirler. Benzer şekilde Türkiye’de yaşayıp bulundakları bölgede terapi hizmetine erişmekte güçlük yaşayan kişiler için de online danışmanlık akılda bulundurulması gereken bir seçenek. Dünyanın ve Türkiye’nin her yerine sağladığımız online danışmanlık hizmetinden yararlanmak için çalışma alanlarımızı ve uzmanlarımızı inceleyebilir, randevu oluşturmak için başvuru formunu doldurabilir ya da ofisimize telefonla ulaşabilirsiniz.

Online Terapi Hizmetleri

• Bireysel Terapi

• Çift Terapisi

• Cinsel Terapi

• Ergen Terapisi

Kurumlar İçin Çalışan Destek Programı

Kurumların sürdürülebilir başarısı ve çalışan memnuniyetinin artırılması, doğrudan çalışanların yaşam kalitesini ve genel iyilik hallerini desteklemeye bağlıdır. Çalışanların hem iş hem de özel yaşamlarında karşılaştıkları zorluklar, performanslarını ve kuruma bağlılıklarını etkileyebilir. Bu noktada, Face Psikoloji Klinik , kurumların bu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel olarak tasarlanmış Çalışan Destek Programı'nı sunmaktadır. Program, kurumların genel performansını ve verimliliğini artırmayı, çalışan bağlılığını güçlendirmeyi ve işveren markasını pekiştirmeyi hedefler.

Kurumunuzun iş gücünü desteklemek ve çalışanlarınızın genel iyilik halini artırmak için en uygun ve etkili çözüm ortağınızdır. Kapsamlı desteğimiz, çalışanların mental ve duygusal sağlıklarını korumalarına yardımcı olarak, iş yerinde daha yüksek bir performans ve bağlılık sergilemelerini sağlar.

Daha fazla bilgi için lütfen www.faceassistance.com adresini ziyaret edin



Duyu Bütünleme Terapisi

Kişinin kendi vücudunu etkili bir şekilde kullanabilmesi için çevresinden ve vücudundan gelen duyusal bilgileri alması , organize etmesi ve yorumlamasını sağlayan nörolojik bir süreçtir. Tüm dünyada, çocuklar için, özellikle otizm başta olmak üzere birçok problemin çözümünde oldukça önemli bir terapi yöntemi olarak uygulanmaya başlanmıştır.

Duyu bütünleme terapisinde, çocukların yaşadıkları duyusal tecrübelerin nörofizyolojik adaptasyonu ve çocuğun duruma uygun adaptif cevap açığa çıkarması sağlanır. Bu sayede terapinin etkisi, çocuğun çevresiyle olan sosyal, duygusal ve fiziksel etkileşimine pozitif yansır. Terapide kişinin vücudu ve çevresinden aldığı duyu bilgileri beyinde bilginin kavranması, yorumlanması ve bütünleştirilmesi işlemlerinden geçerek, ortaya çıkan duysal bilginin kullanılarak organize bir cevap açığa çıkarılması sağlanır. Böylece çocuk dış dünyadan gelen duyu bilgilerine adapte olur.

Duyusal Sistemimiz 8 bölümden oluşmaktadır;

Görme, işitme, koklama, tatma ve dokunma dış dünyadan gelen uyaranları algılamamızı sağlayan beş duyumuz ; kendi vücudumuzdan gelen uyarıları almamızı sağlayan vestibuler duyu , proprioseptif duyu ve interoseptif olmak üzere sekiz duyumuz vardır.

Duyu Bütünleme Bozukluğu Kimlerde Görülür?

1- Dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve öğrenme güçlüğü olan çocuklar

2- Otizm (Yaygın gelişimsel bozukluk, Asperger Sendromu)

3- Serebral palsi

4- Gelişim gecikmesi (İnce Motor Bozukluklar, Kaba Motor Bozukluklar, Görsel Motor Bozukluklar, Koordinasyon Bozuklukları vs)

5- İşitme, dil ve konuşma bozuklukları

6- Prematüre doğumdan kaynaklı gelişim gecikmeleri

7- Genetik bozukluklar/ kromozomal anomaliler


Ergoterapi

Ergoterapi anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı geliştiren kişi merkezli bir sağlık mesleğidir.Ergoterapinin genel amacı kişilerin günlük yaşam aktivitelerine aktif ve bağımsız katılmasını desteklemektir.

Ergoterapistler duyusal problemleri bulanan bireylere bir takım testler uyguladıktan sonra klinik değerlendirmeleri ile birlikte bireylerin duyusal problemlerini belirler ve bu yönde diğer uzmanlık alanların aldığı bilgi ve aileden alınan bilgilerin analizi yapılarak geniş bir değerlendirme ile terapi programı belirlenir.

Çalışma alanları ;

1. Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu ve Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar

2. Otizm Spektrum Bozuklukları (Yaygın Gelişimsel Bozukluk, Asperger Sendromu)

3. Serebral Palsi

4. Gelişimsel Gecikmeler

5. İşitme, Dil ve Konuşma Bozuklukları

6. Prematüre Doğumdan Kaynaklanan Gelişim Gecikmeleri

7. Genetik Bozukluklar/Kromozomal Anomaliler

8. Yeme / Beslenme Bozukluğu

Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı

Sağlıklı beslenme, bireylerin yaşam kalitesini artıran ve hastalıklardan korunmaya yardımcı olan önemli bir yaşam alışkanlığıdır. Dengeli bir diyet, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin öğelerini yeterli miktarda almayı gerektirir. Bu doğrultuda, taze sebze ve meyve, tam tahıllar, sağlıklı yağlar, protein kaynakları ve yeterli miktarda su tüketimi öncelikli olmalıdır. Aynı zamanda işlenmiş gıdalardan, aşırı şeker ve tuzdan kaçınmak, sağlıklı bir yaşam tarzının temelini oluşturur. Beslenme alışkanlıkları, bireylerin yaşına, sağlık durumuna ve günlük enerji ihtiyacına uygun olarak düzenlenmelidir. Sağlıklı bir diyet, yalnızca fiziksel sağlığı değil, aynı zamanda zihinsel iyi oluşu da destekler.

İhtiyaçlarınız doğrultusunda uzman kadromuz ile bu alanda siz değerli danışanlarımıza hizmet vermeye başlamış bulunmaktayız.